Norquant Technology

Automatiserte fondsanalyser

Velg de beste fondene! 


En studie utført av Nordic Fund Selection Journal i 2019 viste at 74 % av nordiske investorer synes det er vanskelig å velge fond, og 85 % anser det som viktig å velge riktige fond for å nå sine langsiktige investeringsmål. Mangel på kunnskap og overveldende tilbud er to faktorer som bidrar til denne utfordringen.

Fondsanalysetjenester som tilbys i dag er ofte basert på subjektive og kvalitative prosesser, som kan være upålitelige og påvirket av magefølelse. I tillegg inneholder analysene mye irrelevant informasjon som ikke nødvendigvis bidrar til å forbedre beslutningsprosessen.

mac_book_pro_2017_Left

 

Når det er vanskelig å forstå hvilke fond man skal velge, kan det føre til at brukeren av en fondsanalysetjeneste ikke har tillit til resultatene. Dette kan forklare hvorfor det fortsatt er vanlig at fondsinvesteringer er basert på mangelfull informasjon.

Det er viktig å vurdere faktorer som investeringshorisont, risikotoleranse og personlige mål, men samtidig er det få fondsanalysetjenester som gir den muligheten.

En ny tilnærming til fondsanalyse er derfor nødvendig. Gjennom Prisma tilbyr NorQuant Technology et verktøy som bruker kvantitative metoder og maskinlæring for å skape en mer objektiv tilnærming fokusert på å velge riktige fond.

Frilagt-laptop
 

Prisma er et innovativt nettbasert verktøy som er lisensiert til brukere. Den er spesielt utviklet for å gi en dypere innsikt i ytelsen til fond og porteføljer og gjennom verktøyet får brukeren tilgang til unike datapunkter som fondsoppsummering, forvalterrangering og forventet avkastning.

Når brukeren ønsker å søke etter fond, har verktøyet et bredt spekter av kriterier, noe som gjør det til et av de mest omfattende søkeverktøyene på markedet. Med Prisma kan kunden enkelt finne de beste fondene og sette opp en portefølje for sine behov og mål. Prisma er den ultimate løsningen for investorer som ønsker å ta mer informerte beslutninger og oppnå høyere avkastning.

 

Med en brukervennlig og intuitiv plattform oppsummerer verktøyet den mest relevante innsikten for hvert fond og veileder brukerne mot smarte valg.

Prisma følger utviklingen i kundens portefølje, foreslår en bedre tildeling og gir automatisk informasjon om hvilke midler som bør erstattes.

morningstar-logo

Factset

Hvorfor bruke Prisma:

 
  • Omfattende analyse av fondenes investeringsstrategier hjelper brukeren å ta bedre investeringsbeslutninger.
  • Tilpassede porteføljer basert på investeringsmål og risikotoleranse, hvilket gjør det mulig å oppnå sine mål på en mer effektiv måte.
  • Risikostyring med simulering av ulike scenarier og stress testing av porteføljer gjør det mulig å forstå og håndtere risiko på en bedre måte.
  • Kontinuerlig overvåkning av kundens portefølje gjør det effektivt å gjøre justeringer for å øke den risikojusterte avkastningen.
  • Erfarent team med markedsledende kunnskap på kvantitativ finans og maskinlæring som kontinuerlig utvikler Prisma med de nyeste metodene, teknologiene, samt forskning innen fondsanalyse.
 
 

quotationmark-citat-icon

Tjenesten hjelper profesjonelle investorer å velge de beste fondene.