Morgendagens løsninger med verdensledende kompetanse og erfaring fra Oljefondet

 

NorQuant er et fintech-selskap med sterkt momentum og er nå i pole position for å gripe store muligheter i finansmarkedene her i Norge, Norden og globalt. Det har åpnet seg mange nye muligheter innen våre forretningsområder de siste årene. NorQuant AS har to heleide datterselskaper. Selskapene har ulike kjerneområder, men essensen er den samme; å benytte unik kunnskap og kompetanse til å hjelpe investorer med å gjøre kloke og riktige valg.

 

NorQuant Kapitalforvaltning skal bli den ledende aktør på kvantitativ forvaltning i Norden. Vårt første fond er NorQuant Multi-Asset. Selskapet benytter sin unike kompetanse og resultater fra forskningen, til å utvikle nyskapende, kvantitative fond. I mai lanserer vi NorQuant ESG.

NorQuant Technology utvikler et kraftig og pedagogisk analyseprodukt med globalt potensiale til profesjonelle kunder. I tillegg utvikler vi en app-basert automatisert tjeneste til personmarkedet som skal gi bedre grunnlag for den beste porteføljesammensetningen. Selskapet har verdensledende kompetanse, og Norges sterkeste private miljø innen faktoranalyse.

NorQuant AS eier 100 % av aksjene i NorQuant Technology og NorQuant Kapitalforvaltning. NorQuant AS har gjennom sitt samarbeid med ledende aktører som Nord universitet (klima) og Norsk Regnesentral (maskinlæring) tilgang til data og spisskompetanse. Dette har også resultert i at NorQuant har fått innvilget 14 MNOK i støtte fra Norges Forskningsråd til et globalt forskningsprosjekt innen ESG og maskinlæring. Prosjektet vil gi selskapet mulighet til å utvikle løsninger for EUs klassifiseringssystem (taksonomi) for bærekraftig finans som innføres nå.

 
 
 
DL kampanjeside 3
 

Våre ambisjoner:

Vi har store ambisjoner i årene som kommer og tar sikte på å bli ett av Nordens ledende fintech-selskaper ved å tilby en rekke tjenester og produkter. Selskapet skal bli den ledende fondsforvalteren som bruker en regelstyrt kvantitativ tilnærming til investeringer og tilbyr avanserte og innovative investeringsstrategier til investorer og tradere basert på banebrytende datavitenskap. Vi tilbyr analyseverktøyet til profesjonelle og private investorer for bedre innsikt i hva som påvirker avkastningen og levere det foretrukne produkt for å dokumentere investeringsbeslutninger. Selskapet utvikler en tradingplattform for direkte automatisert salg av signaler til investorer med infrastrukturen fra blokkjede. I tillegg vil vi kommersialisere forskningsresultater fra ESG-prosjektet i samarbeid med verdensledende aktører.

quotationmark-citat-iconGir investorer tilgang til strategier med banebrytende datavitenskap som hovedfaktor for beslutningsprosessen.